torsdag, augusti 17, 2006

Boom för nya tidskrifter!


70 nya magasin under årets första sex månader, trenden uppåt fortsätter, alltifrån Big Twin om enbart HD-hojar till Alla älskar schlager

Magasin och tidskrifter blir bara fler och fler. 70 nya tidningar föddes under första halvåret i Sverige. Och det är en fortsättning på en längre trend. Förra året lanserades 154 nya tidskrifter, och räknat från år 2002 är antalet 400 (uppgifterna är hämtade från SvD 17/8)

Alla klarar sig förstås inte av olika skäl. Annonsmarknaden är viktig för magasinens överlevnad, och den kakan måste delas i allt mindre bitar. Och vissa tidningar har antagligen för liten marknad, särskilt när det dyker upp nya konkurrenter och slåss om samma läsare.

Trenden är intressant och siffrorna rolig läsning för oss som gillar layout och grafisk form på papper – det finns en marknad för att testa bra idéer. Och pappersläsarna blir allt fler trots, eller kanske tack vare, utvecklingen med det allt större utbudet via nätet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är nästan så man skulle behöva ytterligare en tidning, om tidningar, så att man kan hålla koll på allt nytt som lanseras! ;)