torsdag, april 12, 2007

Nya magasin, tre idéer

Nya tidskrifter ploppar ständigt upp, vissa blir kortvariga medan andra lyckas etablera sig. En uppgift i DTP-kursen är att designa en idé till nytt magasin och att göra en färdig framsida. Många starka idéer har visualiserats, och de tre första visas här – fler kommer!


ORIGINAL med en stram och ren design av Tove Martens

– Framsidan till ett helt nytt magasin är riktat till de flesta. Det är väl ett kulturmagasin; design, mode, musik. Jag har hållt det väldigt "rent" för det kändes fräschare så i det här fallet.


KONSTANT av Salla Vartianen profileras mot politisk konst. Gulfiltret mot det svarta, bilden, beskärningen och stjärnan ger attityd

– Jag gjorde en icke pretentiös konst tidning som jag gärna skulle läsa själv :D



NEO, designad av Stephan Lombard, med ett brett allmänbildande innehåll för en bred läsekrets

– NEO, The New Eclectic Observer, skulle vara för den moderna jämställda människan som är lagom intresserad av kultur, konst, musik, mat, sport, politik osv. Idén är att det skulle behövas en tidning som inte är specialiserad i en bransch utan erbjuder en uppdatering i alla områden. Bilden på omslaget är från en strand i Barcelona och är bearbetad i Photoshop.
(Precis efter jag blev färdig med uppgiften såg jag i Cap & Design att det redan finns en tidning som heter NEO. Men den verkar inte alls ha samma koncept så jag tyckte inte att jag behövde byta namn.)

Inga kommentarer: