torsdag, november 30, 2006

THE SHOWCASE a room for design

The Showcase blandar den något allvarsamme Alvar Aalto med en vacker Porsche i full fart. Bägge handlar som all design om skönhet och funktion. Och varför inte låta konsten vara med på ett hörn? Inte bara design utan också konst ska i någon mening vara kommunicerbar för att ge en människa något. Och designen hämtar mycket näring ur konsten. Idén till ett magasin med detta fokus har utvecklats av Bella von Arnold Dahlström, student på DTP-kursen, och så här resonerar hon:

–Jag skulle gärna läsa en tidning där man blandar alla former av design: mode, inredning, arkitektur, produktdesign och konst. Ett magasin som används som skyltfönster för såväl etablerade som nya designtalanger, svenska som utländska – där man presenterar både produkter och personerna bakom; tankar, idéer, trender, historia, framtid.



The Showcase, a room for design, presenterar innehållet med sex lika stora bilder på framsidan




Tidningens målgrupp är människor med ett mycket stort intresse för form och design som även vill veta vad som finns ”bakom” den befintliga produkten. Den tilltänkta läsaren är medveten, kvalitetsorienterad och nyfiken.

Inga kommentarer: