tisdag, januari 16, 2007

MKFC:s kampanj på T-banan

MKFC har kört en kampanj på Stockholms tunnelbana nu under två veckor. Det har varit streamer-skyltar ovanför fönstren inne i vagnarna. Jag ville göra en design som avvek från den traditionella från skolor och utbildare, med en massa kursnamn och skolinformation. Vår skylt skulle kräva lite eget tänkande.

Jag ville ha en luftig karaktär och samtidigt en design som inte signalerar traditionella kurser och skola

Vi vaskade fram nyckelbegreppet FRIHET, något som utmärker distansstudierna. För att konkretisera ordet valde jag ett foto på en av skolans studerande på vandring i Alperna. Bilden ska visa att man kan studera samtidigt som man gör helt andra saker, och att man inte är bunden till tid och plats.

Frihet hänger också ihop med rymd, luft och atmosfär. Därför blev det blå bakgrundsfärg. Och därför flyger de olika symbolerna runt. Symbolerna ska visa de olika verktyg som kan användas vid studier på distans.

Längst ner till höger, intill logotypen, finns texten "ICDL - ECDL på engelska". Det är den enda, mer tydliga koppling till skola och kurs som finns. Skylten vänder sig till personer som redan har en del förkunskaper om internet och distansstudier. Och den kräver som sagt att man dröjer kvar en stund med blicken och tänker till.

Inga kommentarer: